Jelenlegi időjárás:
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Pizzatészta
Mindenki más receptre esküszik a jó pizza elkészítéséhez. Próbáld ki ezt, vagy gyere és kóstold meg, hogyan készítjük Nagykovácsiban.

Hozzávalók (8 személyre): 

1 kg finomliszt
6 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
4 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő vagy 2 tasak szárított élesztő
600 ml víz (langyos)

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe és addig keverjük amíg el nem olvad. Hozzáadjuk a cukrot és az olívaolajat is. A lisztet és a sót összekeverjük, és a vizet folyamatosan adagolva rugalmas, de nem túl kemény tésztát gyúrunk (kézzel vagy géppel) kb. 8-10 perc alatt. 

Miután kész a tészta, 6-8 kis cipót formázunk belőle. 

Egy tálba tesszük a gombócokat amit enyhén nedves konyharuhával vagy folpackkal letakarunk, hogy ki ne száradjanak. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük őket.

Ez idő eltelte után a megkelt cipókat kézzel vagy nyújtófával ízlés szerinti vékonyságúra nyújtjuk, és olajozott tepsibe tesszük. Ezek után a pizza fajtájától függően paradicsomszószt vagy olívaolajat teszünk rá. Majd jöhet a feltét ízlés szerint, de túl sokat ne tegyünk rá (főleg ha vékonyra nyújtottuk), mert eláztatja a tésztát.

Ezután előmelegített forró sütőben 230 fokon kb 10-15 percig süssük amíg a széle aranybarna nem lesz.

Süthetjük a pizzát úgy is, hogy miután rátettük a szószt, kb. 8 percre a sütőbe toljuk, majd kivesszük, és a feltéteket ekkor rakjuk rá, majd további 5-6 percre (vagy ameddig szükséges) visszatesszük a sütőbe.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!