Jelenlegi időjárás:
12°
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Sült csülök ropogósan
A kívül ropogósra sült, belül omlós csülök igazi ínyencfalat. Készítsd el otthon receptünk alapján, vagy kóstold meg, milyen ropogósra sütjük a csülköt Nagykovácsiban.

Hozzávalók (2-3 személyre)

2 kicsontozott, sertés hátsó csülök
4-5 ek olaj
4-5 gerezd fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
1 mk őrölt kömény

Elkészítés:

Elkészítés előtt a csülökcsontot érdemes kiszedni, vagy a hentessel kivetetni belőle, mert megrövidíti az elkészítési időt. Ha mégis csontosan, egészben szeretnénk elkészíteni a csülköket, akkor valamivel több idő kell, hogy puhára főjön.

A csülköt megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük, vagy egy borotvával eltávolítjuk. Mindkét csülköt kettőbe vágjuk (kivéve ha csontjával, egészben sütjük!), és alaposan besózzuk.

Egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva megpirítjuk, míg mindenhol szép aranybarna színt kap.

Ezután fazékba tesszük, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben maradt zsiradékot is hozzáöntjük. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, hozzáadjuk az őrölt köményt és a fokhagymát is, és kb. 2,5-3 óra alatt puhára főzzük. Ha kuktában készítjük, harmad annyi idő, kb. 1 óra alatt megfő.

Előmelegítjük a sütő grilljét. Kivesszük a főzőléből a megpuhult csülköket, és egy tepsire helyezzük őket, a nagyobb darab bőröket bevagdossuk. Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!