Jelenlegi időjárás:
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Ropogós csirkeszárnyak
Remek sör- vagy borkorcsolya - legalábbis Nagykovácsiban e minőségében kínálják. Elkészítheted otthon is receptünk alapján, de még jobb, ha megkóstolod nálunk "eredetiben".

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg csirkeszárny

A fűszerkeverékhez:

1 evőkanál fokhagymapor
2 teáskanál fűszerpaprika
½  teáskanál őrölt rozmaring
½  teáskanál őrölt feketebors
½ teáskanál őrölt majoránna
2 teáskanál só

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat jó alaposan megmossuk, és levágjuk a szárnyak végét (ezeket eldobjuk, vagy alaplé készítéséhez eltesszük). A szárnyakat a hajlatnál kettévágjuk, és szárazra töröljük. Elkészítjük a fűszerkeveréket.

A fűszerkeverékben alaposan megforgatjuk a szárnyakat, és lefedve 2 órán át pácoljuk. Csak közvetlenül sütés előtt vegyük ki a hűtőből, mert így még ropogósabb lesz.

Serpenyőben forró olajban, vagy olajsütőben (190 C fokos olajban, adagonként 12-15 percig), vagy pedig sütőben, magas hőfokon süssük aranybarnára a falatokat.

Fokhagymás-joghurtos mártogatós, barbecue vagy mézes-mustáros szósz, illetve saláta is illik hozzá.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!