Jelenlegi időjárás:
12°
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Bajor káposztaleves
A savanyú káposztát már az ókori rómaiak is ismerték, ám azt hitték, hogy a rázástól savanyodik meg. Egy jó bajor káposztaleveshez nem kell rázni a káposztát, csak kövesd a receptet, vagy kóstold meg Nagykovácsiban.

Hozzávalók (4 személyre): 

40 dkg savanyú káposzta, 
10 dkg füstölt szalonna, 
3 evőkanál olaj, 
1 nagy fej vöröshagyma, 
20 dkg füstölt tarja, 
só, 
őrölt bors, 
babérlevél, 
2 dl tejföl, 
1 evőkanál liszt, 
1 csokor friss kapor

Elkészítés:

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát hozzáadjuk, aranysárgára pirítjuk, és a csíkokra vágott füstölt tarjával összekeverjük, majd vízzel felengedjük. A savanyú káposztát (ha szükséges) átmossuk, kissé összevágjuk és beletesszük.

Sóval (a füstölt szalonna és a tarja miatt óvatosan bánjunk vele!), őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük, és 35-40 percig főzzük. A végén tejfölös habarással enyhén sűrítjük. Frissen vágott kaporral, esetleg még egy kanálka tejföllel tálaljuk.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!