Jelenlegi időjárás:
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Sült libacomb aszalt szilvával
A hagyomány szerint, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. De nem csak jeles napokon ehetjük ezt a finom pecsenyét. Készítsd el otthon, vagy kóstold meg Nagykovácsiban az év bármelyik napján.

Hozzávalók (4 személyre):

4 libacomb
1 fej fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
4-5 friss rozmaring ág
1 csom. aszalt szilva
só, bors
1,5 dl víz (vagy ízlés szerint vörösbor)

Elkészítés:

A libacombokat megtisztítjuk, a tollvégeket, tokokat ha vannak, eltávolítjuk.

A libacombokat, amelyeken a bőrt rajta hagyjuk, besózzuk, borsozzuk, lábasba vagy mélyebb serpenyőbe tesszük, egy pohár vizet vagy vörösbort öntünk alá. Mellé teszünk néhány gerezd fokhagymát, esetleg egy kis fej vöröshagymát, néhány ág rozmaringot, és az aszalt szilvát, majd lefedve lassan puhára pároljuk. Közben levével öntözgetjük. Ha már egész puha a hús, zsírjára sütjük, a bőrét bevagdaljuk és forró sütőben megpirítjuk.

A combokat süthetjük sütőben is. Ekkor átmosás, áttisztítás és fűszerezés után tepsibe tesszük (bőrös részével felfelé), mellé dobjuk a fokhagyma gerezdeket, a rozmaring ágakat és az aszalt szilvát. Aláöntjük a vizet vagy a bort. Alufóliával letakarva, 180 C-ra  előmelegített sütőben sütni kezdjük. 1 óra elteltével a hőfokot visszavesszük 150-160 C-ra. Egy újabb félóra után levesszük a fóliát, és a combokat leforgatjuk a bőrére, majd fél órát így sütjük. Ezután újra visszafordítjuk őket, és további 35-40 perc alatt pirosra és ropogósra sütjük.

Párolt vöröskáposzta illik hozzá.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!