Jelenlegi időjárás:
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Paradicsomos bruschetta
Egyszerű és nagyszerű ez a finomságokkal megpakolt olasz előétel. Készítsd el otthon, vagy gyere és kóstold meg Nagykovácsiban.

Hozzávalók (4 személyre):

8 szelet ciabatta vagy ropogós héjú fehérkenyér
4-5 db nagyobb, érett, zamatos paradicsom
2 dundi gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikom
½ dl olívaolaj + 2 evőkanál az ízesítéshez
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A paradicsomok héján kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. ½ cm-esre kockázzuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

A kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával, ha nagyobb szeleteket pirítottunk, akkor megfelezzük, mindegyikre halmozunk a fűszeres paradicsomból, végül olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!