Jelenlegi időjárás:
12°
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Teljesítménytúra Nagykovácsi környékén
A teljesítménytúra egy előre meghatározott útvonalon rendezett túra, ahol az útvonalon adott időn belül kell végigmenni.

Egy túra teljesítése általában nem igényel különleges felkészülést. A különböző hosszúságú és szintkülönbségű túrák közül mindenki választhat az erőnlétének megfelelőt. Bárki részt vehet teljesítménytúrán, nem kell tagnak lennie semmilyen egyesületnél. 

A teljesítménytúrák elsősorban a szabadban, erdőn-mezőn való gyaloglás élményét nyújtják. Másodsorban útvonalakat kínálnak, melyek egyszer az ismert kirándulóhelyeket érintik, máskor teljesen új helyekre vezetnek. Harmadrészt a túrákon társaságot találhat minden résztvevő – vagy egyedül lehet az, akinek magányra van szüksége a hétvégi kikapcsolódáshoz. 

Elismerésként és emlékül a rendezők általában kitűzőt vagy jelvényt, és oklevelet vagy emléklapot adnak a sikeres teljesítőknek.

Teljesítménytúrákat minden hétvégén és ünnepnapon rendeznek az ország különböző tájain.

A Teljesítménytúrázók Társasága által meghirdetett túrák közül Nagykovácsi régióját érinti a "Budai 50" (vagyis 50 km-es) teljesítménytúra a Zsíroshegy - Nagyszénás - Kutya-hegy - Fajzási erdő - Széltörés erdő - Anna vadászház szakaszon, valamint a "Budai-hegység távoli csúcsai" ill. a "Budai-hegység még távolabbi csúcsai" túrák, melyek a népszerű túracélpontok, mint például a Nagy-Kopasz (559m) mellett valóban olyan távoli hegycsúcsokat is érintenek, mint a Meszes-hegy (381m) vagy az Ilona-lak (368m).

Az aktuálisan meghirdetett teljesítménytúrákat és időpontjaikat a www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu weboldalon találod. Ha kiválasztod a túranaptárból a számodra megfelelőt, az induláshoz csak jelentkezni kell a rajtban.

 
A cikkben felhasznált források
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!