Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkeszárny
A fűszerkeverékhez:
1 evőkanál fokhagymapor
2 teáskanál fűszerpaprika
½ teáskanál őrölt rozmaring
½ teáskanál őrölt feketebors
½ teáskanál őrölt majoránna
2 teáskanál só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat jó alaposan megmossuk, és levágjuk a szárnyak végét (ezeket eldobjuk, vagy alaplé készítéséhez eltesszük). A szárnyakat a hajlatnál kettévágjuk, és szárazra töröljük. Elkészítjük a fűszerkeveréket.
A fűszerkeverékben alaposan megforgatjuk a szárnyakat, és lefedve 2 órán át pácoljuk. Csak közvetlenül sütés előtt vegyük ki a hűtőből, mert így még ropogósabb lesz.
Serpenyőben forró olajban, vagy olajsütőben (190 C fokos olajban, adagonként 12-15 percig), vagy pedig sütőben, magas hőfokon süssük aranybarnára a falatokat.
Fokhagymás-joghurtos mártogatós, barbecue vagy mézes-mustáros szósz, illetve saláta is illik hozzá.
Csülök ropogósan vagy "egy tál" módra, és más finomságok... Ne hagyd ki a Nagyszénás vendéglő változatos étlapját!