Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg savanyú káposzta,
10 dkg füstölt szalonna,
3 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
20 dkg füstölt tarja,
só,
őrölt bors,
babérlevél,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 csokor friss kapor
Elkészítés:
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát hozzáadjuk, aranysárgára pirítjuk, és a csíkokra vágott füstölt tarjával összekeverjük, majd vízzel felengedjük. A savanyú káposztát (ha szükséges) átmossuk, kissé összevágjuk és beletesszük.
Sóval (a füstölt szalonna és a tarja miatt óvatosan bánjunk vele!), őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük, és 35-40 percig főzzük. A végén tejfölös habarással enyhén sűrítjük. Frissen vágott kaporral, esetleg még egy kanálka tejföllel tálaljuk.
Hamisítatlan kertvendéglő a katolikus templom lábánál.