Jelenlegi időjárás:
12°
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Brassói aprópecsenye
A brassói elkészítésének számtalan változata ismert. Ahány ház, annyi szokás. Próbáld ki ezt az egyszerű alap receptet, vagy gyere ki Nagykovácsiba, és kóstold meg, itt hogyan készítjük.

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg sertés szűzpecsenye
1 kg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
6 gerezd fokhagyma

őrölt bors
olaj

Elkészítése:

A krumplit kockára vágjuk, előbb megfőzük, aztán az olajban lepirítjuk.

A csíkokra vágott húst az apróra felkockázott szalonnával bő, forró zsiradékban pirosra sütjük. Mielőtt a hús elkészül, akkor fűszerezzük és fokhagymázzuk, ezután összekeverjük a lepirított, melegen tartott burgonyával. Most már csak összemelegítjük az ételt, és frissen tálaljuk.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!