Jelenlegi időjárás:
12°
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
Osztály, vigyázz!
Létszám: 8 főtől. Életkor: 8 éves kortól. A játék menete: Alakítsunk párokat, a párok forduljanak egymással szembe, fogják meg egymás kezét...

Helyszín: egy rét vagy tisztás
Életkor: 8 éves kortól
Létszám: 8 főtől
Időtartam: 5-10 perc

A játék célja: együttműködés, koordináció

A játék menete:

Alakítsunk párokat, a párok forduljanak egymással szembe, fogják meg egymás kezét. A cipőjük orrát érintsék össze (ha mezítláb játsszák, akkor a lábujjukat), lassan ülenek le a földre. A páros feladata, hogy felálljon az ülő helyzetből.

A feladat elvégzéséhez együttműködésre és egyensúlyérzékre lesz szükség.

Ha a páros sikeresen teljesítette a feladatot, keressen magának egy másik párt, és próbálják meg négyen. Majd 2 különálló négyes csoport áll össze, ül le, áll föl (ebben az esetben már nem érnek össze a cipőorrok, csak egymás kezét tudják megfogni). 

A játék végén a lehető legtöbb játékos (létszámtól függően, az egész csoport) próbálja meg teljesíteni a kihívást. Remek együttműködési gyakorlat válhat belőle, ha 20 fő feletti csoport próbálkozik a feladat megoldásával.

A játék lehetséges variációi:
- A páros egymás hátának dől, megpróbálnak leülni, majd pedig felállni. A gyakorlat során a páros mindkét tagjának meg kell őriznie stabilitását, és egyenlő erőt szükséges kifejteni egymásra.
- Páronként bővíthetjük a csoport nagyságát. Természetesen nagyobb csoportoknál nem tudnak egymás hátához dőlni, ekkor egymás kezét fogva, szorosan egymás mellé állva oldják meg a feladatot.

Általában a feladat megoldásánál a játékosok szeretnek egymásba karolni, de ez a megoldás nem túl biztonságos, ne engedjük!
Figyeljünk, hogy egyenletes talajon végezzük a gyakorlatot!
16 fő felett a játékvezető fokozottan figyelje a csoportot, mert megnő a sérülés lehetősége.

 
A cikkben felhasznált források
  • Lohász Cecília (szerk.), Sőregi Viktória (szerk.): Több mint játék
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!